Hoe werkt waxen?

U hebt misschien wel eens gehoord van elektrolyse, dat is permanente ontharing. Wat u misschien niet weet, is dat er tegenwoordig veel meer manieren zijn om lichaamshaar te verwijderen. U kunt zelfs in uw puberteit haarvrij zijn. Met laserontharing Zwolle kun je voor altijd haarvrij zijn. En andere manieren om haar te verwijderen zijn harsen, sugaring, threading en epileren. Het hangt ervan af hoe je “haarvrij” en “langdurig” ontharen definieert.

De meeste deskundigen raden u aan om elektrolyse of laserontharing eerst op een klein, tijdelijk deel van uw lichaam (zoals uw bovenlip) uit te proberen. Als de resultaten u bevallen, moet u iets groters proberen, zoals uw benen of rug.

Hoe werkt waxen?

Bij het harsen wordt een dun laagje was op de huid aangebracht. Daarna wordt er een strook was overheen gelegd en snel losgetrokken, zodat het haar wordt verwijderd. Harsen is zeer effectief bij het verwijderen van haar en vertraagt de teruggroei. Maar het kost tijd, want het haar moet na drie tot acht weken uitgroeien.

Er zijn verschillende soorten wax verkrijgbaar: warme, dikke en koude. Warme wax wordt verwarmd in een magnetron en rechtstreeks op uw huid aangebracht. Het kan moeilijk zijn om dit thuis te doen, dus een bezoek aan een waxsalon Zwolle is een goed idee. Dikke wax wordt volgens een soortgelijke methode verwarmd en wordt aangebracht met een handtrimmer of met stoffen strips. Koude wax wordt niet verwarmd en in plaats daarvan aangebracht met een applicator zoals een spatel.

Vrouwen harsen hun wenkbrauwen, bovenlip, benen en bikinilijn. Maar steeds meer mannen maken zich zorgen over het verwijderen van haar op hun rug en borst.

Is het pijnlijk?

Sommigen vinden het harsen een beetje pijnlijk, vooral als het nieuw is, maar het is niet ongemakkelijk of pijnlijk. Tijdens het waxen kun je een kleine knak of pijn voelen, maar die verdwijnt snel.

Als je waxen pijnlijk vindt, wees dan niet bang om andere methoden te proberen. Er zijn veel wax-achtige producten op de markt en als je niet zeker bent, probeer dan een klein gebied en kijk hoe je huid reageert. Als je dikke of hete wax gebruikt, wil je misschien een professional de procedure voor je laten uitvoeren. U kunt meer te weten komen over waxen in uw plaatselijke kuuroord of medisch kuuroord of een machine bellen om deze procedure voor u te laten uitvoeren.

Harsen kan ongemakkelijk zijn, maar het goede eraan is dat het haar bij de wortel wordt verwijderd. Dit betekent dat het haar langzamer, dunner en dunner dan voorheen teruggroeit. Vaak zijn er twee of zelfs drie waxbeurten nodig om uw rug volledig te harsen.

Waxen is populair onder mannen, vrouwen en kinderen. Maar alsjeblieft, probeer dit niet thuis! Waxen kan pijnlijke reacties en infecties veroorzaken en het is nooit een verstandige keuze als het om je gezondheid gaat.

Technologie biedt ons de beste oplossing voor ons cellulitisprobleem. Maar betekent dit dat we onze eigen gezondheid moeten opofferen?

Huismiddeltjes met essentiële oliën, vitamines en andere plantaardige bestanddelen om het gewenste resultaat te bereiken.

Heb je al gehoord van Mira Oil? Het is een product dat je cellulitis onmiddellijk kan veranderen, mits het op de juiste manier wordt gebruikt. Mira Olie elimineert gifstoffen en metabolisch afval. Het stimuleert het weefsel en stimuleert de celgroei. Dit vermindert op zijn beurt het kuiltje en de wallen die opslag veroorzaken.

Lees meer:

Bindweefselmassage Zwolle